Zoek

Het roggefeest

Waar komt de naam vandaan?

Het prachtige waddeneiland Ameland staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en charmante dorpjes. Maar naast het prachtige landschap heeft Ameland ook een rijke culturele geschiedenis die elk jaar wordt gevierd tijdens het Roggefeest. De naam Roggefeest heeft (in tegenstelling tot wat ik dacht) niks te maken met de bewoners uit de zee maar met de oogst van rogge (een graansoort). Hieronder zal meer over het feest worden verteld.

Wat kan je verwachten op het rôggefeest?

Het Rôggefeest is een straattheaterfestival dat jaarlijks wordt gehouden op de eerste vrijdag van augustus in Nes op Ameland. Het festival is een traditie die al sinds 1987 wordt gevierd. Het Rôggefeest is een feest voor jong en oud en er is voor ieder wat wils. Er zijn straatartiesten, muziek, dans, theater en nog veel meer. Het Rôggefeest is een gezellig en sfeervol festival waar je kunt genieten van een dagje uit op Ameland.

Tegenwoordig is het Rôggefeest een veel groter festival dan vroeger. Er zijn veel meer straatartiesten, muziekgroepen en theatervoorstellingen. Het Rôggefestival dus!

Wanneer is het festival?

Het Rôggefestival is  wordt gehouden in het centrum van Nes, op de Hoofdstraat en de Torenstraat. Het wordt gehouden in het de eerste week van augustus (dit jaar donderdag 3 en vrijdag 4 augustus). Mocht je kaarten willen bestellen doe dat dan hier!

Slaapplek nodig?

Ben je van plan om het Roggefestival op Ameland te bezoeken en zoek je nog een slaapplek? Bedenk eerst of je een B&B wil, een hotel of een gezellige vakantiewoning.
Er is van alles beschikbaar maar wees wel op tijd. Je bent niet de enige die een slaapplek zoekt!

 

Booking.com

Wat is er te doen op het Rôggefestival?

Op het Rôggefeest kun je verschillende soorten straattheater verwachten, van acrobaten tot clowns en muzikanten. Er zijn ook verschillende muziekgroepen en dj’s op het festival. Ook zijn er verschillende foodtrucks en kraampjes waar je eten en drinken kunt kopen. En voor de kinderen zijn er onder andere een springkussen en een draaimolen.

 

Rôggefestival Ameland

Programma Rôggefestival

Programma en plattegrond Rôggefestival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *